CAT

ENG

Projects


Pell dilüent


Els alumnes del Cicle Formatiu del Grau Superior d'Arts Aplicades al mur i de Joieria Artística de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona inauguren la mostra "Pell diluent. Procés creatiu" al Museu d'Art Modern.

"Pell diluent. Procés creatiu" s'emmarca dins del programa Hibridacions i Contextos coordinat per ACVic Centre d’Arts Contemporànies que té la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres, espais d’art i les escoles especialitzades en art i disseny; entitats que són alhora distants en les seves activitats quotidianes, i properes en fites com són el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat.

Per al curs 2015-2016 els alumnes de 2n de Joieria i Arts Aplicades al Mur de l’Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona han articulat el seu projecte al voltant del concepte Pell diluent, en col·laboració amb el MAMT.

L'exposició es podrà visitar fins el proper diumenge 8 de maig.

Coordinadora del projecte Núria Rion.

40 anys del taller de joieria de l'EADT


Doncs sí, el taller de joieria en fa 40, i arriba a aquesta edat en plena forma i molt bon estat de salut. Celebrem-ho! El taller de joieria naixia l’any 1975 com a complement dels estudis d’esmalts, que en aquell moment estaven en auge. Però com el germà petit que va creixent i va adquirint el seu propi caràcter, el taller de joieria va créixer assolint una trajectòria aleshores impensable.

Gràcies a l’Escola, avui Tarragona és una ciutat amb una gran tradició joieria i s’ha convertit en una de les ciutats de referència per a qualsevol persona que vulgui aprendre aquest ofici. Convido a tothom a gaudir de les exposicions i a admirar les obres dels artistes convidats.

Tomàs Palos

Web de l'EADT

Joies apart


Cicle de joieria. Galeria Silvestre.

Pensar la joieria, és pensar el cos i la responsabilitat de com aquest cos transporta i al mateix temps es modifica per portar una joia . Aquesta ara és una peça d’art que portem a sobre, íntima i propera. Pensar en joieria és pensa en miniatura, en la mida de les coses a partir del cos, de la mà, del dit.

Una joieria dinàmica en el sentit de relació, de comunicació, petites històries que ciruculen. Petits mapes, idees, conceptes, empremtes, records…que s’adapten a la nostra manera d’entendre i qüestionar el món.

Aquest cicle proposa 3 col.lectius de joieres i joiers que aposten per una joyería propera a l’espectador, on aquest mateix és l’expositor, i és qui agafa consciència d’això. La persona que porta la joia, enten el que porta, i pot explicar el perquè ho porta, és el portaveu de qui la realizada, com també el tirà que se l’adaptarà al cos. D’aquí la importància de fer arribar el missatge a la gent de què entenem per joieria. Aquesta relació cos- joya, és la que volem analizar i pensar en el nostre espai. Joies que expliquen i modifiquen un pensament. I sobretot com aquesta passeja per la ciutat. De quina manera invadirà l’espai ho decidiran cada un dels col.lectius que ens visitaran a la Galeria Silvestre.

Més informació al web de la Galería Silvestre

Antijoies i presències impossibles


Aquesta exposició està plantejada des de dos punts de vista: per un costat una vessant més didàctica relacionada amb treballs acadèmics realitzats pels alumnes de Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria Artística, i per una altra es presenta un projecte d'investigació d'art contemporani desenvolupat pels alumnes de Laboratori d'Art i Acció de la URV i els alumnes de Grau Superior de Joieria Artística de l'EADT, emb el títol de TIRANIA ESTÈTICA: ANTIJOIES I PRESÈNCIES IMPOSSIBLES

En el primer cas la mostra ens atansa al món de la joieria contemporània on s'experimenta amb materials, tècniques i conceptes. Es pot veure la diversitat d'estils i d'idees dels estudiants a partir dels temes proposats en cada exercici. Aquests són: la fundició de peces naturals, l'aigua, el monstruós.Tirania estètica


Un projecte d'investigació d'art contemporani desenvolupat pels alumnes del laboratori d'ART d'ACCIÓ de la URV i els alumnes del grau superior de joieria artística de la EADT.

Projecte comú de col.laboració paral.lela i interacció real. La joieria entesa com a decoració del cos, per embellir-lo, ara es converteix amb la dictadora del cos. La possibilitat de que amb una joia puguis intervenir al cos reinventant els moviments, donant noves possibilitats o impossibilitats sota una tirania estètica. El que ens planteja la joieria és que aquesta sempre ha d'estar adaptada al cos, ara, el cos s'adaptarà a aquesta joieria.

Més informació al blog del projecte.